Lahjoituskohteet

Lahjoitusten turvin tuemme nuoria mielenterveyden haasteissa, ehkäisemme kiusaamista ja yksinäisyyttä, tuomme turvallisia aikuisia lasten ja nuorten elämään sekä vahvistamme perheiden jaksamista.

Suurin tarve

Kun teet yleislahjoituksen Lasten ja nuorten keskukselle, kohdennamme varat sinne, missä kulloinkin on suurin tarve.

Yleislahjoitus on käytännöllisin lahjoittamisen muoto, sillä tällöin voimme käyttää lahjoitustasi joustavasti kiireellisimpään tarpeeseen sekä kehittää uusia tapoja tukea lapsia ja nuoria. Voit myös kohdistaa lahjoituksesi suoraan johonkin tiettyyn toimintaamme.

Perheiden ja vanhemmuuden tuki

Vanhempien yksinäisyys ja kuormitus ovat lisääntyneet. Ratkaisuksi tarvitaan psykososiaalista ja kokonaisvaltaista apua, tukea ja turvaa. Jo lähes 60 paikkakunnalla toimivan Pikkuhelpin avulla perheet saavat matalan kynnyksen lastenhoito- ja keskusteluapua haastaviin tilanteisiin.

Vertaisryhmätoiminnassa vanhemmat taas voivat jakaa omia arjen kysymyksiä, tunteita ja tutustua toisiin, samassa elämäntilanteessa oleviin perheisiin.

Jalkautuva työ lasten ja nuorten arkeen

Lapset ja nuoret tarvitsevat elämäänsä turvallisia aikuisia, jotka ovat läsnä arjessa.

Saappaan vapaaehtoiset päivystävät kaduilla iltaisin, etsivät sosiaalisessa mediassa nuoria, jotka tarvitsevat kuuntelijaa ja huolehtivat isoilla festareilla ja tapahtumissa nuorten hyvinvoinnista. Saapas on auttanut nuoria jo vuodesta 1972 ja kohtaa vuosittain noin 20 000 nuorta.

Moottoripajat ovat nuorille harrastuspaikkoja, joissa moottoreiden kanssa puuhailun lisäksi on kavereita ja turvallisia aikuisia. Nuoret, jotka ovat vaarassa jäädä vaille työtä ja koulutusta, saavat Moottoripajoista sosiaalista ja moniammatillista tukea, ohjausta sekä työkokemusta. Lasten ja nuorten keskuksen koordinoimia Moottoripajoja toimii ympäri Suomen yli 40 paikkakunnalla.

Nuorten mielen hyvinvoinnin vahvistaminen

Lasten ja nuorten mielen hyvinvointi on heikentynyt. Maksuttomassa, matalan kynnyksen Walk in terapiassa nuoret voivat keskustella koulutetun ratkaisukeskeisen lyhytterapeutin tai psykoterapeutin kanssa elämän solmukohdista, kriiseistä, tunne-elämän kysymyksistä ja pohtia omaa identiteettiä ja elämän suuntaa.

Walk in terapiassa tunnistetaan ja vahvistetaan niitä asioita, jotka toimivat ja tuottavat elämään hyvää.

Kiusaamisen ja yksinäisyyden ehkäisy

Joka viides suomalainen nuori kertoo olevansa yksinäinen. Yksinäisyyttä koetaan usein koulussa ja varhaisemmassa vaiheessa jo päiväkodissa – paikoissa, joissa lapsi ja nuori viettää suuren osan elämästään.

Lasten ja nuorten keskus on kouluttanut tuhansia varhaiskasvatuksen ammattilaisia Pienten lasten ehkäisyn PIKI:n toimintaan, joka vahvistaa lasten tunnetaitoja ja ehkäisee kiusaamista pitkäjänteisesti. KouluSaapas tuo peruskoulun ja toisen asteen opiskelun arkeen turvallisia aikuisia, joille jutella.

Kristillinen kasvatus – turvallista hengellisyyttä lapsille ja nuorille

Hengellisyys kuuluu kaikille. Lastenkirkko on turvallinen, kristillinen media, jonka sisältöjä tehdään yhdessä lasten kanssa.

Jo yli 30 vuotta järjestetyissä kansainvälisissä rippikouluissa nuoret taas luovat yhteyksiä ja ystävyyksiä ympäri maailman.